Almedalen: AI-utvecklingen – pallar demokratin AI?

AI revolutionerar samhället och innebär både fördelar och risker, inte minst för demokratin. Medan AI kan tillgängliggöra viktig samhällsinformation och öka förutsättningarna för jämlik vård, kan den samtidigt höja risken för massövervakning och spridning av desinformation. Pallar demokratin AI? Det och mycket mer samtalar vi om på Futurions seminarium under Almedalsveckan.

Almedalen: Fyradagarsveckan – det nya svarta?

Kanske är det hög tid att uppdatera synen på 40-timmarsveckan som infördes på 70-talet? Höga sjukskrivningstal och stressnivåer präglar flera branscher samtidigt som AI och ny teknik gör oss mer effektiva. Men kan vi utföra åtta timmars arbete på sex timmar, eller bidrar det tvärtom till mer stress? Det och mycket mer samtalar vi om på Futurions seminarium under Almedalsveckan.

AgilaHRpodden: Hur påverkar AI våra arbetsplatser och färdigheter?

Futurions vd Ann-Therése Enarsson gästar veckans avsnitt av Agila HR podden och blickar in i framtiden och diskuterar hur framtidens tjänstemannasektor kommer se ut.

Inbjudan till workshop: Hur funkar ChatGPT?

Den nyligen lanserade chattroboten ChatGPT har väckt stort intresse. Den AI-baserade chattboten kan exempelvis svara på komplexa frågor, göra analyser och programmera på ett mänskligt sätt. Välkommen till ett samtal och workshop om AI och om hur du kan använda ChatGPT i ditt jobb.

Seminarium: Hätska anfall och kulturkrig

Välkommen till ett samtal om hur vi värnar det demokratiska samtalet i ett alltmer hätskt och polariserat samhällsklimat. I samtalet deltar, bland andra, Roland Poirier Martinsson, konservativ filosof och Britta Lejon, ordförande i fackförbundet ST och tidigare demokratiminister.

Futurion gästar RISE:s seminarium om datadrivet arbetsliv

Futurions vd Ann-Therése Enarsson medverkar på forskningsinstitutet RISE:s seminarium Den uppkopplade individen på arbetet, 23 november kl 9-12. Läs mer och anmäl dig!

Rapportpresentation 12 november: Digitala folkrörelser

Välkommen på en presentation av Futurions nya rapport Digitala folkrörelser – exempel på hur arbetstagare kan använda digitala verktyg för att organisera sig, framtagen av techjournalisten Katarina Andersson.

Ny rapport: Altruism det vanligaste motivet till fackligt engagemang

Tankesmedjan Futurions nya rapport om hur det fackliga engagemanget ser ut visar att det finns skillnader mellan fackligt aktiva och de som involverar sig i andra delar av civilsamhället. Altruism är det starkaste skälet till fackligt engagemang men rapporten visar även att engagemanget går i arv. Läs mer och se sändningen från rapportpresentationen!

Vad driver fackligt engagemang? Se rapportpresentationen

Välkommen på en presentation av Futurions nya rapport Fackligt engagemang – om medborgerligt engagemang inom fackföreningar, framtagen av forskarna Johan von Essen, Högskolan Ersta Sköndal Bräcke, och Susanna Wallman Lundåsen, Linköpings universitet.

Ett år till valet – Futurions Carl Melin gästar SvD:s ledarpodd

Vilka frågor blir viktigast i valrörelsen, lyckas alla partier hålla sig kvar och varför röstar vi som vi gör? På dagen ett år före nästa riksdagsval gästade Futurions forskningsledare och samhällsanalytiker Carl Melin Svenska Dagbladets podd Ledarredaktionen för att prata om det kommande valåret. Lyssna här!

Nytt poddavsnitt med Emelie Fågelstedt, Svenska nomader: ”Fastanställda kan också bli digitala nomader”

Intresset för nätverket Svenska nomader har breddats under pandemin, med fler fast anställda, fler äldre och fler med ”vanliga jobb” som fastnat för tillvaron som digital nomad. ”Om arbetsgivarna fortsätter tillåta distansarbete kommer vi se fler människor spridas ut över hela landet igen”, säger medgrundaren Emelie Fågelstedt när hon gästar Futurions podd Framtidens färdigheter.

Seminarium 9 juni: 6 av 10 är otrygga i arbetslivet

Välkommen på livesänt seminarium om anställningsvillkor och trygghet i framtidens arbetsliv den 9 juni, kl 9. SOM-institutet presenterar nya siffror och vi diskuterar dem med LO:s Therese Guovelin, Ungdomsbarometerns Ulrik Hoffman och Futurions Ann-Therése Enarsson och Carl Melin.

Futurion pratar på Biblioteksföreningens branschdagar

Kan biblioteken vara en pusselbit i framtidens flexibla arbetssätt när kontorsytorna blir mindre och fler flyttar ut från storstäderna? Futurions vd medverkar på Svensk biblioteksföreings branschdagar den 18 maj för att diskutera bibliotekens roll i framtidens distansarbete med Isobel Hadley-Kamptz.

Seminarium 31 mars: Flyttmönster i ett förändrat arbetsliv – en signalskanning

I Futurions och The Remote Labs nya rapport ”Flyttmönster i ett förändrat arbetsliv” skannar vi signalerna som kan komma att förändra normen kring bostadsort och arbetsliv i framtiden. Välkommen till ett samtal om trenderna som driver ett mer distansoberoende arbetsliv, och dess möjligheter och utmaningar. Tid: 31 mars, kl 10-11 

Demokratisamtal 3: ”Vi måste rusta oss mot missinformation och uppblåst debatt”

Journalisternas kunskap om hur snabbt och lätt desinformation kan spridas idag måste öka, annars riskeras tilliten till medierna. Det konstateras i Futurions tredje demokratisamtal, där Carl Melin möter  demokratiutredaren Carl Heath, Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert och Hanna Linderstål från Earhart. Se samtalet här.

Efter tvärstoppet – hur får vi upp de ungas framtidstro? Se Futurions FIX-seminarium

Coronakrisen orsakade tvärstopp för unga på arbetsmarknaden i våras, och fick många att tvivla på sin konkurrenskraft. Men är det ett tillfälligt gupp i vägen eller en långtgående kris som kommer påverka en hel generation? Det diskuterades på Futurions digitala FIX-seminarium den 16 februari.

Demokratisamtal 2: ”Facken utgår från kompromiss ­– inte konflikt”

Populistiska och auktoritära strömningar vill begränsa det öppna samhället, samtidigt som vi ser att allt starkare engagemang att vara med och påverka och vara en aktiv del av civilsamhället. Andra delen av Futurions samtalsserie om demokratins handlade om folkrörelsernas roll. Se samtalet här.

Demokratisamtal 1: ”Begreppet polarisering vattnas ur”

Har begreppet polarisering tappat sin relevans när det används som ett argument för att tysta ner debatt? Det och mycket annat diskuteras av Arbetets Yonna Waltersson, Bulletins Carolin Dahlman, Timbros Andreas Johansson Heinö och Futurions Carl Melin, i det första av Futurions samtalsserie om demokratins framtid.

ungas värderingar

FIX 2020: Välkommen på webbinarium om hur vi framtidssäkrar de unga – 16 februari

Självförtroendeknäck bland unga arbetstagare efter pandemin – hur får vi dem att känna framtidstro igen? Välkommen på Futurions webbinarium den 16 februari, kl 9, med Annika Sundén, Lotta Ilona Häyrynen och Ann-Therése Enarsson. Anmäl dig här.

Carl Melin i SvD:s ledarpodd

Trumperan är över och Joe Biden har svurit presidenteden i USA. Men kommer han lyckas att ena det splittrade landet? Futurions forskningsledare Carl Melin gästar Svenska Dagbladets ledarpodd och ger sin syn. Lyssna här!

Nytt avsnitt av Datadriven: AI i arbetslivet – attraktivt men riskfyllt

AI i arbetslivet kan ge stora vinster men också innebära allvarliga risker om den inte hanteras rätt. I senaste avsnittet av Futurions podd Datadriven pratar vi med Andrea Risberg på AI Sustainability Center om hantering av riskerna. ”Företag som tar riskerna på allvar har ett stort försprång”, säger hon.

Parterna möts: Hur blir framtiden för egenanställda?

Det är uppenbart att det är saker på gång inom egenanställningsbranschen. Arbetsmiljöverket har börjat granska gig-företagen och nyligen meddelade Yepstr att de tänker om och blir arbetsgivare åt de tusentals ungdomar som erbjuder sina tjänster via företaget. Vad blir nästa steg för att få egenställningarna att passa in i den svenska modellen? Det diskuterade parterna i Futurions seminarium den 4 december.

Nytt avsnitt av Datadriven: ”Arbetsmiljöfrågan kommer in för sent”

Digitaliseringen handlar främst om fördelar för användarna, och för lite om medarbetarna som använder tekniken. Det säger arbetsvetenskapsforskaren Carin Håkansta i Futurions podd Datadriven, och ger också en förklaring till varför. Lyssna på det senaste avsnittet!

Välkommen på webbinarium: Hur kommer vi att vara anställda i framtiden?

En relativt ny anställningsform, egenanställda, ökar i popularitet. En av förklaringarna är att en del vill arbeta på detta sätt för att de ger dem en större frihet att välja uppdrag och uppdragsgivare och att det kan vara ett första steg in på arbetsmarknaden. Andra ser det snarare som ett sätt för arbetsgivare att slippa ge arbetstagare samma trygghet och villkor som om de vore anställda. Välkommen på webbinarium på ämnet!

Samtal med Katrine Marçal: ”Idén om manlighet bromsar utvecklingen”

Vi bestämmer själva hur vår framtid ska se ut. Det säger bokaktuella Katrine Marçal i en intervju med Futurions Ann-Therése Enarsson. Se hela samtalet här.

Feltänk och feministisk framtid – ett samtal med Katrine Marçal

Futurions Ann-Therése Enarsson möter författaren och skribenten Katrine Marçal i ett samtal om hennes hyllade bok ”Att uppfinna världen”. Intervjun sänds den 24 november på vår Futurions Facebooksida.

Futurion på Internetdagarna: skala upp digital transformation

De flesta verksamheter har kommit igång med sin digitala transformation. Men hur skalar man upp transformationen och får full effekt i hela verksamheten och optimerar konkurrenskraft, effektivitet och innovation? Det får vi reda på under spåret Accelerera och skala upp digital transformation på Internetdagarna 2020.

”Vi som jobbade hemma” – se TCO:s webbinarium här

Coronapandemin har påverkat hur vi lever och hur vi arbetar. Många har bytt skrivbordet på kontoret mot köksbordet hemmavid. Distansarbetet kan ge oss en bättre balans mellan jobb och privatliv, men också orsaka stress och att man arbetar för mycket. Futurion medverkade genom vd Ann-Therese Enarsson i ett webbinarium på temat, arrangerat av TCO.

Succé för Futurions valvaka – fler aktiviteter i pipen

Under det amerikanska presidentvalet valde Futurions Carl Melin att livesända en valvaka på Facebook, inklusive sändningar för uppsnack och efteranalys, vilket möttes av stort intresse, engagerade tittare och rekordtrafik i Futurions kanaler.

Se igen: Anne-Marie Eklund Löwinder om digital integritet

Var medveten om att allt du gör i arbetsgivarens verktyg och nätverk loggas, och se till att du vet vad du får och inte får göra. Det var Internetstiftelsens säkerhetschef Anne-Marie Eklund Löwinders budskap till arbetstagare när hon gästade Futurion och DigitAlmedalen i somras.

Se i efterhand: Futurion öppningstalar på Teamsdagen

Under årets Teamsdagen den 14 oktober, arrangerad av Microsoft Sverige, deltog Futurions vd Ann-Therese Enarsson i den inledande paneldiskussionen om hur vi tacklat, och tacklar de utmaningar som Corona-pandemin förde med sig, både vad gäller arbetsmiljö, ledarskap, tekniska hjälpmedel och de mänskliga kontakterna.

Se webbinariet i efterhand: rapportsläpp om distansjobbandets effekter

Distansarbetet har blottat nya behov och frågeställningar. Förändrad arbetsmiljö och nya tekniska verktyg utmanar ledarskapet till snabb utveckling. Men hur påverkar distansarbetet våra attityder och värderingar? Påverkas vår uppfattning av arbete och vår framtidstro? Detta pratade vi om i ett livesänt och välbesökt webbinarium den 7 oktober 2020.

Change, förändring

Välkomna på rapportpresentation: Har distansjobbandet ändrat vår inställning till arbete?

Ta del av en ny rapport om våra attityder till distansjobbandet som genomförts på uppdrag av nystartade initiativet The Remote Lab. Vad kommer bli avgörande för att distansjobbandet slår rot denna gång, och hur kan de långsiktiga effekterna se ut?

Futurion på årets digitala Bokmässa: Från raidledare till VD?

Årets Bokmässa blir helt digital, med ett spännande program öppet för alla. Futurion arrangerar seminariet ”Från raidledare till VD – kan spelande vara en väg in i arbetslivet?” lördag den 26 september kl 10.00. Seminariet ses på Bokmässan Play och är kostnadsfritt. 

Nytt poddavsnitt av Datadriven: Internet och integriteten – en sorglig historia

Kan du få sparken för vad du skriver privat på Facebook? Är det etiskt försvarbart för arbetsgivare att granska och utnyttja de digitala spår som medarbetarna lämnar i nätverk, programvaror och lagringsplatser? Detta pratar vi om i det nya avsnittet av Futurions podd Datadrivet.

Premiär för Datadriven – Futurions nya podd om digital övervakning i arbetslivet

Idag finns möjligheten för din arbetsgivare att övervaka det mesta du gör på jobbet. Fullt lagligt kan dina telefonsamtal spelas in, din datortrafik registreras och din GPS-data skvallra för chefen exakt hur och när du rör dig. Hur utbrett är detta och hur påverkar det arbetsmarknaden och dig som arbetstagare? Detta undersöker Futurion nya i poddserien Datadriven – om integritet i arbetslivet.

Premiär för The Remote Lab – Futurion partner i global satsning kring distansarbete

Nu lanseras The Remote Lab, ett kunskaps- och utvecklingsnav för framtidens distansoberoende arbetsliv. Vi på Futurion är stolta samarbetspartners, och vår vd Ann-Therese Enarsson är en del av The Remote Labs advisory board.

Nytt poddavsnitt: Nicklas Berild Lundblad – superspanaren som kopplar världspolitik med teknik

Äntligen ett nytt avsnitt av vår podd Framtidens färdigheter! Ett riktigt kanonavsnitt, om vi får säga det själva. Avsnittets gäst är Nicklas Berild Lundblad, samhällsplaneringschef på Google. Vi pratar hur den världspolitiska kartan hänger ihop med teknikutveckling, arbetsmarknad och affärsmodeller. Och vad är egentligen institutionell innovation? Lyssna!

Snart dags för DigitAlmedalen!

Nu kör vi igång DigitAlmedalen, Futurions webbevent om framtidens arbetsliv. Sändningarna rullar på www.digitalmedalen.se och på Futurions Facebooksida. Vi startar måndag klockan 9.00 och håller på till klockan 12.00. Sedan gäller samma tider till och med torsdag.

Webbinarium: Vad händer med våra värderingar efter pandemin?

Ann-Therése Enarsson leder ett samtal om hur pandemin påverkar människors värderingar och vad vi har att förvänta oss under de kommande åren. Samtalet tar sin utgångspunkt i en essä som Carl Melin författat om svenskarnas värderingar, vad som driver värderingsförändringar och vad coronakrisen kan komma att betyda. Essän kommenteras av hållbarhetsrådgivaren och tidigare EU-ministern Birgitta Ohlsson samt opinionsanalytikern och tidigare Timbro-chefen Markus Uvell.

Ann-Therese Enarsson gästar Be digital-podden: ”Vad händer när chefen blir en app?”

Vilka färdigheter behöver du utveckla för framtidens arbetsmarknad? Hur påverkas vi människor och våra arbetsplatser av detta? Vad bör man som företagare, ledare tänka på – när arbetslivet förändras snabbt? Det är några av de frågor som Futurions vd, Ann-Therese Enarsson diskuterar med programledaren Stefan Skoglund i Be digital-podden.

Webbsänt seminarium arrangerat av Futurion med Swedish JobTech: Hur ska Arbetsförmedlingen reformeras i grunden?

Hur kommer framtidens arbetsförmedling se ut? Den 12/3 bjöd föreningen Swedish Jobtech i samarbete med Futurion in till samtal och debatt.

Delat land – delad framtid? – webbsändning från seminarium den 6/3

Hur skiljer sig synen på framtidens jobb mellan stad och landsbygd? Mellan män och kvinnor? Och hur påverkar det oro och stress över framtiden? Den 6 mars bjöd Futurion in till samtal och presentation av rapport om attityder till arbetsmarknaden.

Vad är grejen med facket? – webbsänt seminarium den 15/2

Webbsändning från seminarium och presentation av rapporten Vad är grejen med facket? – Om fackföreningar och partsmodellens roll för demokrati och välstånd

Bland outsiders och osäkra insiders – webbsänt seminarium från 22/10

Den 22 oktober arrangerade Futurion ett frukostseminarium med ett samtal om vad som krävs för en framtida  arbetsmarknad där framtidstron övervinner oron. Seminariet går att se i efterhand här.

”Utmana bekvämligheten för ökad mångfald och innovationskraft” – Futurion på Hackathon om inkludering

”Hur kan vi hacka inkluderingen så att vi får tillgång till allas kompetens?” det var utmaningen för Skills360 – ett hackathon där Arbetsgivarverket samlat 70 utvalda deltagare från myndigheter, organisationer och företag. Frågan är vem som egentligen behöver anpassas. Den som står utanför systemet – eller systemet självt?

Skev självbild – självuppfyllande profetia? – webbsändning från Futurions seminarium 28/8

Frågan är vad en dyster och mörk nulägesbild – trots att läget egentligen ser ljust ut – gör med vår bild av framtiden och strategiska framtidsval? Den 28 augusti, knappt två veckor före valet, bjöd Futurion bjuder in till ett seminarium om dessa frågor

Future Skills Lounge: Samtal om samarbete, strategi och planering

Petter Sjöstrand i samtal med Kalle Dahlgren, nybakad student och professionell League of Legends spelare i BIG i tyska LoL ligan och Max ”Smaskiboi” Burud, 14 år, som lägger ca 1-2 timmar per dag på spelet Fortnite.

Futurions Almedalsseminarium sänds på SVT Forum

I valrörelserna bombarderas vi av olika politiska utspel och förslag som ska väcka uppmärksamhet och locka väljare. Men klarar politiken av att lösa verkliga problem och framtidsutmaningar. Och vem tar ansvar för framtiden om inte partierna gör det? Den 2 juli arrangerade Futurion ett samtal om symbolpolitik och framtidsfrågor i Almedalen. Seminariet sänds på SVT Forum. 

Future Skills Lounge på Dreamhack Summer 2018

I samband med Dreamhack Summer 2018 arrangerade vi i samarbete med Digitalt Innovationscenter, Yrkesjakten och AreaAcademy en  Future Skills Lounge. Där möter vi erfarna spelare, företagare och arbetsförmedlare i samtal om framtidens kompetens- och talangjakt. Och vilken roll spelvärlden kan spela.

Futurion medverkar i Digital Frontrunners

Futurion medverkar nu som inspiratör i Digital Frontrunners en serie högnivå-workshops för ledande tjänstemän i Skandinavien, Baltikum och Benelux, arrangerade av Nesta i samarbete med Google.

Vad är grejen med Sverige? – film och referat från seminarium om jobb och tillväxt i en geopolitiskt osäker omvärld

Hur ska Sverige och svenska aktörer navigera i en allt mer osäker omvärld med ståltullar, hot om handelskrig och geopolitiska förskjutningar.

Foto: Lina Nyberg

Var går gränsen? – seminarium om det gränslösa arbetslivets effekter på livsbalansen

Med digitaliseringen har gränsen mellan arbete och fritid delvis lösts upp. Jobbet inkräktar på fritiden och vi kollar Facebook på jobbet. Vilka effekter får det på vår livsbalans och hur ska arbetsgivare och arbetstagare hantera både möjligheter och avigsidor som det ständiga uppkopplingen leder till?

Webbsändning från ”Mellan skönmålning och svartmålning” den 20 november

Den 20 november presenterades Mellan skönmålning och svartmålning – Sverige i ett internationellt perspektiv och följdes upp i ett samtal mellan professor Jesper Strömbäck, Eva Nordmark, ordförande i TCO och Csaba Perlenberg, fristående kolumnist och debattansvarig på GT och Kvällsposten. Samtalsledare var Ann-Therese Enarsson, vd Futurion.

Futurion lyfter robotchefen på Kvalitetsmässan i Göteborg

Med fokus på det framtidens arbetsliv och det digitaliserade ledarskapet medverkar Futurion i samarbete med fackförbundet Vision med två seminarier på årets Kvalitetsmässa i Göteborg.

Senaste nytt från #jobtech: sök jobben som ännu inte finns!

Från yrken till kompetens. Från jobb-appar till jobstore. Och en möjlighet att söka jobb som ännu inte finns. För andra gången i rad hade Futurion förmånen att få vara med och leda Jobtechforum den 13/10.

”Allt hänger på mig!” – samtal om ungas syn på ansvar för hälsa, stress och arbetsmiljö

Den 5 oktober bjöd vi in till samtal om hur vi kan bli bättre på att möta unga människors förväntningar på ett hållbart arbetsliv. Samtalet baserades på Futurions nya skrift ”Allt hänger på mig”.

Allt hänger på mig! – ett seminarium om ungas syn på ansvar för arbetsmiljö, stress och karriär

Futurion bjuder in till samtal om hur vi kan bli bättre på att möta unga människors förväntningar på ett hållbart arbetsliv. Seminariet är fullsatt men går att följa live eller i efterhand på vår Facebooksida.

Almedalen 2017 – bilder, media och webbsändningar

Till årets Almedalsvecka satsade vi från Futurion på en bred närvaro i samtal och debatter om framtidens arbetsliv och lärande. Här har vi samlat bilder, media och webbsändningar från en en del av seminarierna.

Vem är rädd för framtiden? – seminarium om svenska folkets syn på framtidens arbetsmarknad

Futurion har i samarbete med SOM-institutet ställt ett antal frågor om hur svenska folket ser på framtidens arbetsmarknad. Fredagen den 16 juni bjöd Futurion in till ett seminarium där resultatet presenterades av Henrik Oscarsson, professor i statsvetenskap och föreståndare vid SOM-institutet.

Seminarium i Almedalen: Är den svenska modellen framtidssäkrad?

Arbetsmarknaden förändras i snabb takt. Med hot och möjligheter som följd. En viktig faktor är hur den svenska modellen förhåller sig till de förändringar som sker. Futurion bjuder in till presentation och samtal kring en ny rapport framtagen i samarbete med SOM-institutet om hur svenska folket ser på den framtida arbetsmarknaden. Hur ska arbetsmarknadens parter möta den framtiden och hur behöver den svenska modellen utvecklas?

Jobtech och ekosystem blir #goodshitforsweden

När arbetsförmedlare, rekryterare och karriärcoacher samlas till Jobtech Forum är det ett gemensamt ekosystem för framtidens arbetsmarknad som står på agendan. Intresset är stort. Nyfikenheten likaså.

Svajpning kan leda till drömjobbet

Processen att koppla ihop kompetens med behov behöver bli vassare, och på OpenHack 2016 tog teamet Jobsweeper sig an utmaningen. På 48 timmar skapade de en helt ny app, med taggar och svajpningar som viktigaste verktyg för en lyckad matchning.

Seminarium: Framtidens färdigheter handlar om förhandlingsförmåga och fantasi

När vi har ett fullt automatiserat arbetsliv, när maskinerna till och med klarar av att programmera sig själva – vilka arbetsuppgifter blir då kvar för oss människor? Vilka komparativa fördelar har människan gentemot artificiell intelligens och vad ska vi utveckla när maskinerna tar över våra nuvarande arbetsuppgifter? Med de här frågorna inleddes frukostseminariet ”Vilka är framtidens färdigheter? Om utbildning och kompetens i morgondagens arbetsliv” den 14 februari.

Egenanställningar utmanar villkoren på arbetsmarknaden

Nyligen presenterade Futurion rapporten Egenanställningar, den svenska partsmodellens ingenmansland. I samband med detta samlade vi experter från fyra tunga aktörer på arbetsmarknaden till ett frukostmöte för att samtala om egenanställningarnas framtida roll och betydelse.

Gott Nytt Jobb? seminarium med Futurion, foto: Lina Nyberg

Tryggaste alternativet är att våga byta jobb

Den digitala utvecklingen innebär nya, smarta system för matchning och rekrytering som ger bättre förutsättningar för människor att byta jobb. Men hur ska fler våga ta steget? Och hur ofta kan man egentligen byta jobb utan att stämplas som en hoppjerka? Det här var några av de frågor som diskuterades när Futurion bjöd in till frukostsamtalet ”Gott nytt jobb? – om job-swop, digitala ekosystem och rörligheten på framtidens arbetsmarknad”.

Tankesmedjan Futurion, foto: Sandra Adams Backlund

Urban ICT Arena ska framtidssäkra Sverige

Urban ICT Arena är en plattform för samarbete kring smarta it-lösningar som kan förbereda Sverige för framtidens utmaningar. Den 28 november 2017 invigdes arenan, där Futurion ledde samtal om receptet för ökad innovationskraft.