Skip to main content

Premiär för The Remote Lab – Futurion partner i global satsning kring distansarbete

Nu lanseras The Remote Lab, ett kunskaps- och utvecklingsnav för framtidens distansoberoende arbetsliv. Vi på Futurion är stolta samarbetspartners, och vår vd Ann-Therese Enarsson är en del av The Remote Labs advisory board.

Bakom The Remote Lab står co-working och utvecklingshubben Gomorron Östersund. Syftet är att stimulera samarbeten och öka kunskapen om distansarbete, bland annat genom utbildningar och egna rapporter och genom att samla aktuell forskning från hela världen. Vid årsskiftet startar The Remote Lab även ett testlabb i Östersund med fokus på att hitta nya lösningar för distansoberoende möten och konferenser.
– Distansarbete och helt distansoberoende bolag har varit en ökande trend under flera decennier. Sedan i våras har vi genomgått världens största oplanerade test i distansarbete och det har nog inte undgått någon hur det påverkar samhälle, organisationer och individer och att det behövs strategiskt arbete och ett förändrat synsätt för att möta en trend som inte kommer försvinna, säger Maria Svensson Wiklander, en av grundarna till The Remote Lab.

Den 22 september leder Futurions vd Ann-Therese Enarsson en digital ”Remote session” tillsammans med The Remote Lab, om vad distansarbete kan föra med sig för utmaningar och möjligheter på sikt. Läs mer och anmäl dig här.

Foto: Matti Rapila Andersson