Skip to main content

Rapportpresentation 12 november: Digitala folkrörelser

Välkommen på en presentation av Futurions nya rapport Digitala folkrörelser – exempel på hur arbetstagare kan använda digitala verktyg för att organisera sig.

Techjournalisten Katarina Andersson beskriver ett flertal exempel på hur arbetstagare – ofta i länder där det traditionella fackliga arbetet är på tillbakagång – har lyckats använda sig av olika digitala verktyg för att organisera sig.

Efter presentationen kommenteras rapporten av kommunikationsexperten Maja Stridsberg, kommunikationsexpert och Peter Hellberg, vice ordförande i Unionen.

När? 12 november 13-13.50 live på Futurions Facebooksida.

Rapportförfattare:
Katarina Andersson, journalist med lång erfarenhet av att bevaka techområdet, bland annat för Sveriges Radio, Aftonbladet, TV4 och Breakit. Programledare för Breakits podcast.

Kommentatorer:
Peter Hellberg, 1 vice ordförande i Unionen och president för UNI Europa – europafacket för anställda inom tjänstesektorn
Maja Stridsberg, rådgivare inom digital kommunikation och opinionsbildning, styrelseledamot på Kodcentrum och en av initiativtagarna till PR-branschens ”metoo-upprop #sistabriefen
Ann-Therése Enarsson, vd Futurion

Samtalsledare: Carl Melin, forskningsledare Futurion

Ingen anmälan krävs men skicka ett mejl till seminarium@futurion.se om du vill ha en påminnelse innan eventet.

Vi ses!