Skip to main content

Future Skills Lounge på Dreamhack Summer 2018

By 14 juni, 2018september 3rd, 2018Aktuellt, Hacks & sprints, Samtal & möten

Vilken är din strategi för late game i PUBG? När använder du ultimates i Overwatch? Och hur ser en bra kommunikation ut i övertagande av bombplats i Counterstrike? Har du svaren på dom här frågorna så är du säkert en erfaren och duktig spelare. Vilket i sin tur beror på att du är en god strateg, bra på att planera, koordinera och kommunicera. Färdigheter som inte bara behövs inom gaming – utan även i framtidens arbetsliv.

I samband med Dreamhack Summer 2018 arrangerade vi i samarbete med Digitalt Innovationscenter, Yrkesjakten och AreaAcademy en  Future Skills Lounge. Där möter vi erfarna spelare, företagare och arbetsförmedlare i samtal om framtidens kompetens- och talangjakt. Och vilken roll spelvärlden kan spela.

Program  och medverkande

Programledare: Petter Sjöstrand, AreaAcademy och Per Lagerström, Futurion
Sidekick:
Robin Furhat

Fortnite – Strategi för late game. Samtal om samarbete, strategi och planering
Samtal med Kalle Dahlgren, nybakad student och professionell League of Legends spelare i BIG i tyska LoL ligan och Max ”Smaskiboi” Burud, 14 år, som lägger ca 1-2 timmar per dag på spelet Fortnite.
Kommentarer från Jenny Pikkarainen, Sigholmkonsult, Rickard Nordin, riksdagsledamot  och Nina From, Yrkesjakten

Vad gör du om dina lagkamrater är dumma i huvudet? Samtal om empati, samarbete och kommunikation
Samtal med Kent, coach och spelare i Malmö-baserade Overwatch-laget MEOW, Josefin aka Jay-So, ledamot av Malmö E-sports styrelse och fd team-captain i League of Legends och Chris Jonasson med ett långt förflutet inom E-sport världen. Kommentarer från Lillie Klefelt och Liza Lind, grundare Female Legends, Andreas Boozon, vd MindRoad Syd.

Overwatch – När använder man ultimates? Samtal om koordination, strategi och ledarskap
Hur ska man tänka när man använder ultimates i Overwatch? Alltså de olika och unika superkrafter som medlemmarna i ett Overwatch-lag har. Samtal med Edin ”Difficult” Tahirovic, shot caller i Team Meow, ett ungt Overwatch lag på uppgång. Kommentarer från Anna Erlandsson, ordförande i Sverok och Petra Holmbäck, Sigma IT Consulting.

Bra kommunikation vid övertag av bombplats. Samtal om kommunikation, ledarskap och samarbete
Hur ska man tänka för att lyckas med kommunikationen vid övertagande av bombplats i CS:GO? Samtal med Emilijan ”Epic Cookie” Vuletici, erfaren CS:GO spelare som varit topp 50 i Europa i ESL och Josefin ”J-bird” Wallenå, som spelat CS:GO på semi-professionell nivå. Josefin är även styrelsemedlem i Female Legends. Kommentarer från David Norrfjärd, chef Grundskola, Jönköping och Malin Remmerfors, Arbetsförmedlingens kompetensmatchning.

WoW – Hur planerar man en Raid? Samtal om planering, koordinering, strategi
Hur planerar man en raid i World of Warcraft? Petter Sjöstrand, AreaAcademy i samtal med Jenny ”Cutie” Börjesson Axén Industridoktorand KTH, Körsångare och dödsknekt i WoW och Victor ”’Asuka” Börjesson VD Bostad Direkt och Shaman i WoW. Kommentarer från Mats Olsson, Arbetsförmedlingen och Rikard Gunzenheimer, Polisens IT-avdelning

LoL – Placering i team fights. Samtal om strategi, rollfördelning och samarbete
Hur ska man tänka för att lyckas med placeringarna i team fights i League of Legends? Petter Sjöstrand, AreaAcademy i samtal med Sang och Henning Eklund, League of Legends kommentatorer och Angelica Berggren, Leage of Legendspelare. Kommentarer från Josefin Berndtson, Arbetsförmedlingen och Rizha Ferati, rekryterare på Husqvarna.