Skip to main content

Futurions Almedalsseminarium sänds på SVT Forum

By 2 juli, 2018september 3rd, 2018Aktuellt, Insikt & åsikt, Samtal & möten

I valrörelserna bombarderas vi av olika politiska utspel och förslag som ska väcka uppmärksamhet och locka väljare. Men klarar politiken av att lösa verkliga problem och framtidsutmaningar. Och vem tar ansvar för framtiden om inte partierna gör det? Den 2 juli arrangerade Futurion ett samtal om symbolpolitik och framtidsfrågor i Almedalen. Seminariet går att se i efterhand på SVT Forum.

Panelen frv: Ulrika Schenström, Mikael Sandström, Ann-Therese Enarsson, Carl Melin och Amanda Sokolnicki. Foto: Dennis Erixon

Futurion har i rapporten Populismens verkliga orsaker tidigare visat på sambandet mellan arbetsmarknadsoro och stödet för populism. Med den rapporten som utgångspunkt inleddes seminariet av Carl Melin, forskningsledare på Futurion, som presenterade en färsk Novus-underöskning som visar att väldigt få svenskar överhuvudtaget ser någon som tar ett tydligt ledarskap och ansvar för viktiga framtidsfrågor.

Därefter ledde Futurions vd Ann-Therese Enarsson ett samtal om politiskt mod, enkla lösningar och behovet av breda framtidslösningar mellan Ulrica Schenström, politisk analytiker och tidigare statssekreterare på Statsrådsberedningen, Mikael Sandström, chefsekonom, TCO, Amanda Sokolnicki, biträdande politisk chefredaktör, Dagens Nyheter och Carl Melin.