Skip to main content

Välkommen på webbinarium: Hur kommer vi att vara anställda i framtiden?

By 25 november, 2020december 18th, 2020Aktuellt, Livesändningar & intervjuer, Samtal & möten

En relativt ny anställningsform, egenanställda, ökar i popularitet. En av förklaringarna är att en del vill arbeta på detta sätt för att de ger dem en större frihet att välja uppdrag och uppdragsgivare och att det kan vara ett första steg in på arbetsmarknaden. Andra ser det snarare som ett sätt för arbetsgivare att slippa ge arbetstagare samma trygghet och villkor som om de vore anställda.

I debatten förekommer en begreppsförvirring där egenanställda förväxlas med egenföretagare och där begrepp som gigekonomi och plattformsekonomi blandas och används synonymt.

Det finns skäl att öka kunskapen om denna anställningsform. Samtidigt finns det juridiska och arbetsrättsliga frågetecken.  Hur passar egenställningarna in i den svenska modellen och regelverken? Hur kan man ge utrymme för behovet av flexibilitet och samtidigt säkerställa att villkoren för både utförare, köpare och samhälle blir rimliga? Futurion bjuder nu in till ett webinarium där dessa frågor diskuteras av ett antal experter den 4 december kl 9.00.

Medverkande:

  • Samuel Engblom, samhällspolitisk chef TCO
  • Stephen Schad, ordförande Egenanställningsföretagens branschorganisation
  • Katarina Lundahl, chefsekonom på Unionen
  • Maria Elinder, utvecklingschef på Fremia
  • Carl Melin, forskningschef på Futurion och samtalets moderator

Hur:

Seminariet livestreamas på Futurions Facebooksida, och kommer även att gå att se i efterhand. Följ oss på Facebook! Om du önskar en mejlpåminnelse på morgonen den 4 december, mejla oss på seminarium@futurion.se.