Skip to main content

Linda Waxin: Framtidens rekrytering förändrar hela rekryteringsbranschen

By 14 februari, 2020maj 29th, 2020Aktuellt, Podcast

Hur ser framtidens rekrytering ut? Hur hittar företagen kompetens i framtiden? Vilka värderingar kommer vara viktiga? Och varför skiftar makten från rekryteraren till talangen?

Linda Waxin och Ann-Therése Enarsson.

Lyssna när Linda Waxin berättar sin historia för Ann-Therése Enarsson och varför hon tror att rekryteringsbranschen kommer förändras radikalt, varför kvinnligt ägande är en väg till jämställdhet och varför hon tar sig an framtiden med känslan av att framtiden är knapp.

Linda Waxin startade sin karriär i PR-branschen, gjorde raketkarriär och blev inom några år vd på Edelman. Efter en personlig händelse gick hon i pension innan hon gjorde comeback och startade rekryteringsbolaget MazeID och tankesmedjan Ownershift.

”MazeID digitalisererar sourcing på talangens villkor”

MazeID är en techstartup som ska revolutionera rekryteringsbranschen och de gör det helt på talangens villkor. De har digitaliserat den första delen i headhunting, sourcing. MazeID vänder sig till talanger som vill jobba i teknikdrivna bolag och matchningen utgår ifrån talangens mål och värderingar.

Ownershift är en tankesmedja som jobbar för att utjämna klyftorna mellan kvinnligt och manligt ägande. De har identifierat att kvinnligt ägande är en genväg till jämställdhet och kommer inte nöja sig förrän en majoritet av kvinnorna har makt över en majoritet av sina livsbeslut. Ägande innebär nämligen makt över besluten.