Skip to main content

Vadå digital kompetens? Guide till en framtidssäkrad digital kompetens och transformation

By 9 januari, 2019maj 12th, 2021Aktuellt, Publikationer
Ett praktiskt verktyg och strategiskt diskussionsunderlag

Vadå digital kompetens? Guide till en framtidssäkrad digital kompetens och transformation

Senast uppdaterad 2019-11-21

”Digitalisera eller dö!”

Så har det lätt alarmistiska budskapet till företag, organisationer och myndigheter låtit ett tag nu. Även om det kanske är lite drastiskt formulerat så råder det ingen tvekan om att den digitala transformationen redan är här och att den kommer att fortsätta att påverka och förändra på vilket sätt vi organiserar och utför vårt arbete.

Vi har ett praktiskt verktyg och strategiskt diskussionsunderlag

Begrepp som digital kompetens och digitalisering kan betyda lite vad som helst och kan lätt bli otydligt. För att försöka gör det mer begripligt har vi på Futurion tillsammans med Nesta gett ut Vadå digital kompetens? Guide till en framtidssäkrad digital kompetens och transformation.

Guiden är inte bara till för att läsas. Den är framförallt ett praktiskt verktyg och strategiskt diskussionsunderlag för den som vill få ett bättre grepp om hur digitaliseringen påverkar den egna organisationen och synen på lärande.

”Vadå digital kompetens?” är en guide som hjälper dig

Med guiden vill vi göra det lättare att hitta svar på vad som behöver göras, när det behövs och vem som behöver göra det. Guiden innehåller övningar för att identifiera utmaningar för den egna arbetsplatsen eller organisationen. Den handlar också om vikten av ett ändrat mindset kring lärande och vilka möjligheter digitaliseringen ger oss för att tänka nytt.

Ur innehållet:

  1. Vad är digital kompetens?
  2. Vad är behovet och hur bråttom är det?
  3. Tre steg för att förstå digital kompetens
  4. Vilka problem är det vi vill lösa? – (med konkreta workshop-övningar)
  5. Ett lärande som matchar den digitala transformationen

Vadå digital kompetens? Guide till en framtidssäkrad digital kompetens och transformation.

Nesta

Nesta är en Londonbaserad stiftelse som arbetar med global innovation. Fokus i arbetet ligger på hälsa, utbildning, kreativa näringar, innovation av myndigheter och innovationspolicy. Futurion medverkar i Nestas arbete kring frågor om digital kompetens och matchning bland annat genom policyprojektet Digital Frontrunners.