Skip to main content

Vadå digital kompetens? – Futurion på Internetdagarna 2018

By 16 november, 2018november 20th, 2018Aktuellt, Livesändningar & intervjuer

Hur skapar vi en framtidssäkrad digital kompetens och transformation? Panelsamtal och föreläsningar från Internetdagarna 2018 på Waterfront i Stockholm.

Framtidens färdigheter i ett digitaliserat arbetsliv

Dagen inleddes med en föreläsning av Ann-Therese Enarsson, vd Futurion, om kompetenser och färdigheter på framtidens arbetsmarknad. Med utgångspunkt från Futurions rapport Framtidens färdigheter i ett digitaliserat arbetsliv landade vi i ett par tydliga budskap om vad som blir framtidens unikt mänskliga färdigheter.

Panelsamtal:  Så här hanterar vi den digitala transformationen

För att kunna säkra rätt typ av digital kompetens krävs att vi först klarar av att hantera ständig transformation. Vi följer upp inledningen med ett inspirerande samtal mellan ett par ”förändrings-pirater” från olika typer av organisationer om vilka krav transformationen ställer på allt från organisation till ledarskap, kultur, kompetensutveckling och digital förståelse.

 

Medverkande:
Katarina Blomkvist, Företagsekonomiska Institutionen, Uppsala Universitet, Camilla Carlell, Utvecklingschef för CRM på ICA, Christian Landgren vd och grundare av Iteam, en tech- och digitaliseringsbyrå och Gunilla Dyrhage, avdelningschef på Arbetsförmedlingen Direkt.
Samtalsledare: Per Lagerström, Futurion

 

Ett lärande som matchar den digitala transformationen

För att klara kompetensförsörjningen på en alltmer rörig och rörlig arbetsmarknad krävs ett livslångt och ständigt lärande. Med inspiration från Futurions kommande guide Vadå digital kompetens? gav Per Lagerström från Futurion en bild av hur vi behöver se på var, när och hur vi lär oss genom hela arbetslivet.

Om Internetdagarna
Futurion medverkade på Internetdagarna 2018 med en heldag med fokus på framtidens färdigheter, digital kompetens och transformation. En heldag riktad till chefer och ledare som verkar på en strategisk nivå när det gäller kompetensförsörjning inom verksamheter både inom offentlig och privat sektor och som behöver få verktyg och guidning när det gäller framtidens kompetenser och färdigheter i ett alltmer digitaliserat arbetsliv.

Internetdagarna 2018 i Stockholm, Sverige arrangeras av Internatstiftelsen (IIS). IIS är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet. Vi har vår hemvist i Sverige och ansvarar för internets svenska toppdomän .se samt driften av toppdomänen .nu. Internetdagarna är Sveriges viktigaste mötesplats för alla som älskar internet. På Internetdagarna möts människorna som formar internet i dag och i framtiden.