Skip to main content

Våga bli obekväm – så kan vi sluta anställa oss själva. Webbsändning från seminarium 7 mars

Jakten på talanger och nya medarbetare är stentuff i rådande högkonjunktur och framtidens digitaliserade och snabbrörliga arbetsmarknad kommer att ställa delvis nya kompetenskrav. Kan OBK-indexet bli ett verktyg för att vi ska sluta rekrytera oss själva? Webbsändning från seminarium den 7 mars.

Framtidens kompetenskrav gör att alla vi som arbetar med rekrytering, ledning och HR måste ha ett vidare synsätt när det gäller kompetens och talang. Både vilken kompetens vi letar efter och var vi hittar morgondagens medarbetare.

Karin Åslund, Arbetsgivarverket och Camilla Denijs, Post- och Telestyrelsen presenterar OBK-indexet som Futurion varit med och tagit fram.

Förra året arrangerades Skills360. Ett hackathon där 80 deltagare från myndigheter, företag och organisationer tillsammans hackade fram nya idéer på hur vi bättre kan utnyttja kompetensen hos alla på den svenska arbetsmarknaden. En av idéerna var ett OBK-index – ett obekvämlighetsindex. Ett verktyg för att hjälpa den som skall rekrytera att på ett strukturerat sätt ”tänka utanför boxen”. Att inte göra som vanligt, utan att bryta mönster och leta efter talang och kompetens på nya platser, i nya målgrupper och med nya metoder.

Den 7 mars bjöd Futurion tillsammans med en grupp partners som arbetat vidare på det här konceptet in till en workshop under Internetstiftelsens vecka för inkludering på Goto10.

Medverkande
Karin Åslund, Projektledare på Arbetsgivarverket, Camilla Denijs, HR-specialist på Post och Telestyrelsen, Per Lagerström, Futurion, Björn Norestig och Vendela Engblom, Snabbintervjuer, Arbetsförmedlingen.

Se presentationen av OBK-indexet och hackathonprocessen här: