Skip to main content

Futurion ny partner till Urban ICT Arena

By 30 november, 2016september 3rd, 2018Okategoriserade

Futurion är ny associerad partner till Urban ICT Arena i Kista – Sveriges första öppna testbädd och verklighetslabb där ledande teknikföretag, universitet och offentliga aktörer tillsammans skapar innovationer och möjligheter till framtida jobb och tillväxt.

Urban ICT Arena i Kista invigdes den 28 november av näringsminister Mikael Damberg tillsammans med representanter från Ericsson, IBM, KTH, Stockholms universitet, SICS Swedish ICT , Stockholms stad och Länsstyrelsen i Stockholms län, som alla varit med och grundat testbädden. Ett mycket starkt partnerskap som tillsammans skall stärka den svenska innovations- och konkurrenskraften.

– Urban ICT Arena handlar om att genom innovationer och samarbete skapa idéer och tjänster som gör att vi i Sverige fortsätter att vara en ledande kunskapsnation för ett långsiktigt hållbart arbetsliv, säger Ann-Therese Enarsson, VD på Futurion. Det är ett sammanhang där vi självklart vill vara med och både bidra och lära.

Petra Dalunde är projektledare för Urban ICT Arena. Hon är mycket nöjd över att Futurion blir ny Associated Partner.

– Futurion specialiserar sig ju på framtiden inom ett av våra inriktningsmål, att säkerställa framtidens jobb. Det gör att vi har en hel tankesmedja att tillgå när denna fråga ska utvecklas. Det är också kul att Futurion är med och bidrar till mångfalden i vår brokiga testbädd.