Skip to main content

Kan AI hjälpa oss att hitta rätt kompetens? – nytt poddavsnitt med Charlotte Mattfolk

I det senaste avsnittet av Framtidens Färdigheter gästas vi av framtidsvisionären och grundaren av IAMAI – Charlotte Mattfolk. IAMAI är en AI-plattform som kopplar samman konsulter, företag och kunskap och gör det möjligt för människor att samarbeta på ett innovativt sätt.

Charlotte Mattfolk, som är en erfaren strategikonsult och AI-expert, berättar att namnet IAMAI är en lek med bokstäver som representerar deras vision av att skapa en plattform för samarbete med artificiell intelligens.

Charlotte delar med sig av sin fascinerande story om hur hon började arbeta med AI och framtidsspaning. Efter 20 år som strategikonsult kände hon att det måste finnas ett effektivare sätt att arbeta. Hon inspirerades av digitaliseringens möjligheter och såg likheter med framgångsrika plattformar som Uber och Airbnb. Det var då idén om att applicera plattformstänkandet på konsultbranschen tog form, och därmed föddes IAMAI – en plattform för att hitta rätt kompetens.

Charlotte Mattfolk pratar även om Sveriges digitala utmaningar. Charlotte menar att Sverige har lyckats skapa nischade bolag men saknar en grundläggande digital infrastruktur som kan konkurrera med amerikanska och kinesiska plattformar. Hon menar att det är en utmaning som Sverige måste ta itu med nu och betonar vikten av att vara både kreativa och strategiska för att bygga framtidens intelligenta företag.

Kategori podcasts