Skip to main content

Flexibel arbetstid mest uppskattade förmånen – Futurion kommenterar Visions nya undersökning

By 27 september, 2021Aktuellt

Flexibla arbetstider har blossat upp som en av de mest eftertraktade arbetsförmånerna. Det visar en ny undersökning från fackförbundet Vision. Futurions vd Ann-Therése Enarsson kommenterar undersökningen i Tidningen Vision.

– Vi har över tid växlat ut ökat välstånd mot tid. Vi köpslår om tid med arbetsgivare och har exempelvis fått kortare arbetsdagar och mer ledighet, säger Ann-Therése Enarsson till tidningen.

Drömmen för många är att kunna bestämma mer över sina arbetstider, att inte vara bunden vid särskilda tider på dygnet. Hellre fler friskvårdstimmar och lediga dagar än bonusar och semestertillägg är exempel från undersökningen. Många önskar även möjlighet att få göra vårdbesök på arbetstid och att få vara lediga för att fira jämna födelsedagar.

Ann-Therése Enarsson tror att flexibiliteten blir ett av de viktigaste lockbetena för arbetsgivare som vill locka till sig arbetskraft. Trygghet och hälsa är ytterligare två områden.

– Anställda kommer att tänka: Vad kan ge mig trygghet så att jag kan prestera? Då kan vård av mig och min familj ligga väldigt högt på listan, speciellt för kvinnor, som fortfarande ofta bär huvudansvaret för barn och äldre, säger hon i artikeln.

Läs mer om undersökningen hos Tidningen Vision.