Skip to main content

Återhämtning är en nyckel till lönsamhet – nytt poddavsnitt med Ann-Sofie Forsmark

By 10 november, 2022november 11th, 2022Aktuellt, Okategoriserade, Podcast

Vad behöver vi för att hålla och må bra under ett helt arbetsliv? Futurions vd Ann-Therése Enarsson intervjuar Ann-Sofie Forsmark, konsult inom ledarskap, beteendeförändring och hälsostrategi, i senaste avsnittet av podden Framtidens färdigheter.

Ann-Sofie Forsmark har en fot i ekonomi och en fot i beteendevetenskap, och drivs av att hjälpa arbetsplatser att skapa förutsättningar för starka och hållbara prestationer. Att hennes företag heter Oxy Group är ingen slump.

– Oxygen betyder ju syre och vi behöver ta nya andetag och behöver bygga nya syreförande ledningar i en organisation. Vi vill skapa skillnad på riktigt. Och vad behöver en modern organisation då? Jo, att kommunicera bättre, att leda bättre och vi behöver hålla bättre.

Ann-Sofie driver även podden Health for Wealth som handlar om återhämtning. Hon säger att återhämtningen är central för välmående som i sin tur leder till lönsamhet. När hon gästar Futurions podd beskriver hon att hon själv har ”fötterna på stigen och huvudet i affären”.

– Det är ute på stigen som jag kommer på mina bästa idéer. Bokstavligt talat så är det ute i skogen som jag får lösningarna och mina idéer – inte när jag sitter vid datorn. Den friheten har man ju som egenföretagare men jag önskar att fler anställda också skulle få sådan reflektionstid.

Att må bra och få ett hållbart arbetsliv är ”affärskritiskt” säger hon.

– Jag har ju en bakgrund som ekonom och älskar siffror och vi börjar se en enorm affärsnytta. För att växa och för att hålla behöver vi ett välmående och en förmåga att återhämta sig. Det finns en koppling. Det är lönsamt.

Ett relativt nytt fenomen som kallas ”quiet quitting” har dykt upp som en trend på TikTok, där arbetstagare bara gör det absolut mest nödvändiga. Är det ett paradigmskifte på gång?

– På många arbetsplatser finns det inga gränser. Det finns hur mycket som helst att bli engagerad i men över tid har vi sett att det uppstår ohälsa. Pendeln har slagit tillbaka från en kultur där vi kunde jobba hur mycket som helst och där det var positivt att vara jätteengagerad i jobbet, säger Ann-Sofie Forsmark i podden.

 

Kategori podcasts