Skip to main content

Ungas värderingar påverkar framtidens ledarskap

By 3 januari, 2017september 3rd, 2018Aktuellt, Okategoriserade
ungas värderingar

Bild till Futurion.se

Vad kan vi säga om framtidens arbetsliv? Vi har sammanställt fem insikter om ungas värderingar och framtidens ledarskap inför 2017. De vägval vi gör idag kommer att påverka arbetslivet lång tid framöver.

 1. Unga tar plats
  2016: Dagens unga vill bli lyssnade på och tagna på allvar.
  2017: Unga är inställda på ett långt arbetsliv där arbetsgivare erbjuder bra arbetsmiljö med möjlighet till inflytande och utveckling.
 1. Inkluderande ledarskap
  2016: Formella hierarkier inom organisationer ersätts i allt högre grad av självständighet och samarbete.
  2017: Ledare måste hantera en mer kreativ och självständig arbetskraft för att kunna locka till sig rätt talanger och få dem att utvecklas.
 1. Trygghet i en gränslös tid
  2016: Unga människor, födda mellan 1987 och 2000, vill ha tydliga regler som sätter ramar och skapar förutsägbarhet.
  2017: Unga fokuserar på fast jobb och balans mellan arbete och fritid.
 1. Företagskulturen avgörande
  2016: Ungdomar lägger större vikt än tidigare generationer vid att arbetsgivaren har syften och målsättningar utöver finansiell vinst.
  2017: Allt fler företag fokuserar på vikten av att ha en hållbar företagskultur för att vara attraktiva som arbetsgivare.
 1. Nya sätt att lära
  2016: Utbildningens bäst-före-datum blir allt kortare. Idag använder ungdomar nätet för att skaffa ny kunskap och kompetens.
  2017: Företag effektiviserar lärande på jobbet och använder sociala plattformar där seniora medarbetare och unga nyanställda kan mötas och byta kunskaper.

 

Läs mer om ungas värderingar och framtidens ledarskap i rapporten Generationskrock på jobbet? – om värderingarna i framtidens arbetsliv