Skip to main content

Futurion ny partner till OpenHack – Coding for Humanity

By 11 oktober, 2016oktober 1st, 2018Aktuellt, Hacks & sprints

Den 2-4 december 2016 samlades 150 datautvecklare och designers till ett 48-timmar långt hackathon på Ideon i Lund. Syftet med  OpenHack – coding for humanity  är att med hjälp av engagemang, öppen data och programmering bidra till lösningar på dagens stora samhällsutmaningar.

Skärmavbild 2016-09-22 kl. 08.20.10

Syftet för Futurion är att hitta lösningar på några av utmaningarna på en allt mer digitaliserad arbetsmarknad. En del jobb försvinner. Andra förändras. De nya jobb som växer fram ser annorlunda ut än gårdagens. Vilka blir då framtidens färdigheter och kompetenser?
– För Futurion innebär OpenHack en unik möjlighet att få nya tankar och idéer om hur vi bäst rustar oss inför framtidens arbetsliv, säger Ann-Therese Enarsson, VD på Futurion. Vi vet att unga människor som idag är på väg in på arbetsmarknaden, sitter på många av svaren på de utmaningar vi står inför.

Projektledare för OpenHack 2016 är Madeleine Serenhov. Hon välkomnar att utmaningar som rör framtidens arbetsliv också blir en del av innehållet i årets hackathon.
– Med Futurion får vi också med en aktör som arbetar med mer långsiktiga utmaningar och det ger eventet ytterligare en dimension. Många av de utmaningar vi jobbar med tillsammans med hjälporganisationer handlar om akuta insatser vid olika typer av katastrofer.

OpenHack – coding for humanity arrangeras av Ingenjörer utan gränser i Sverige och är ett icke-vinstdrivande evenemang på Ideon i Lund den 2-4 december. Syftet är att öka medvetenheten om hur programmering och öppen data kan användas för att lösa olika typer av samhällsutmaningar både på lokal och global nivå.