Skip to main content

Framtidens företagsledare och opinionsbildare klara för Futurions panel i Almedalen

By 3 juni, 2016maj 2nd, 2020Okategoriserade

Amanda Lundeteg, VD för stiftelsen AllBright. Elin Bäcklund, Årets IT-tjej 2016. Anton Landehag, expert på politik och identitet på Ungdomsbaromentern. Det är trion som tar plats i Futurions seminariepanel i Almedalen.

Under årets Almedalsvecka arrangerar Futurion ett frukostseminarium med rubriken  Digitaliseringen i arbetslivet – vilka är framtidens färdigheter? . Inleder gör Carl Frey, Co-Director vid the Oxford Martin Programme on Technology and Employment . Hans flitigt citerade studier pekar på att nära hälften av alla jobb kommer att ersättas av robotar under de kommande 20 åren.

Carl Freys forskning kommer sedan att kommenteras av en panel bestående av

Elin Bäcklund , utsedd till Årets IT-tjej 2016 av Microsoft. Pluggar till civilingenjör i teknisk fysik vid Lunds tekniska högskola. En av hjärnorna bakom Openhack for humanity i Malmö.

Amanda Lundeteg , utsedd till framtidens mäktigaste av TCO 2016.  VD och talesperson för stiftelsen AllBright som arbetar för att företag ska rekrytera folk utifrån vad dom kan och inte vilket kön dom har.

Anton Landehag , tidigare ordförande för Ungdom mot rasism. Jobbar som expert på identitet och politik på Ungdomsbarometern .

Futurion har i uppdrag att fokusera på förutsättningarna för morgondagens arbetsliv och verka för ökad kunskap om partsmodellen. 
- Jag ser fram emot att få ta del av panelens insikter, tankar och idéer kring automatiseringen och framtidens arbetsliv, säger Ann-Therese Enarsson, VD på Futurion, som leder seminariet i Almedalen.

Seminariet  Digitaliseringen i arbetslivet – vilka är framtidens färdigheter? äger rum onsdagen den 6 juli kl 08.30-09.30 i TCO Parken på Strandgatan 1 i Visby.