Skip to main content

Almedalen: Är det unga kvinnor eller män med bensinbil som ska forma framtiden?

Dagens unga vill bli lyssnade på och tagna på allvar. Men i vilken utsträckning präglar deras värderingar de långsiktiga politiska besluten? Klimathotet hamnar långt ned när priset vid pump på bensin och diesel skapar nyhetsrubriker och insändare.

Vid sidan av en ibland polariserad politik pågår stora förändringar. Det gäller både i synen på klimathotet och villkoren på arbetsmarknaden. Allt fler företag fokuserar på vikten av att ha en hållbar företagskultur för att vara attraktiva som arbetsgivare. Hela 70 procent svarar i Futurions senaste SOM-undersökning att den gröna omställningen kommer att skapa fler jobb. I gruppen yngre kvinnor är tilltron som allra störst; 86 procent menar att det kommer att skapas fler jobb än vad som försvinner.

Ann-Therése Enarsson, Futurions vd, inleder med en presentation av SOM-undersökningen och deltar sedan i ett samtal om hur framtidens arbetsliv kommer att se ut tillsammans med Visions Veronica Magnusson, LUF-ordförande Romina Pourmokhtari och El Gigantens vd Niclas Eriksson. Samtalsledare är Futurions forskningsledare Carl Melin. Det ges möjlighet till frågor och inlägg från publiken.

Tid och plats
Tisdag 5 juli
kl 10:00-10:45
TCO-landet, Lilla scenen
Strandgatan 19, Visby
Arrangör: Futurion