Skip to main content

Vad står på din önskelista inför 2017?

By 14 december, 2016januari 10th, 2017Aktuellt

Futurion_paket_webb

julbrev2016Digitaliseringen, urbaniseringen och den demografiska utvecklingen förändrar och formar vår framtid. En del jobb försvinner. Andra förändras. De nya jobb som växer fram ser annorlunda ut än gårdagens.

Med det som utgångspunkt har vi startat samtal om vad som är framtidens färdigheter. Vilken kompetens och utbildning rustar vi oss bäst med? Hur gör man för att få med World of Warcraft på sitt CV? Och vad händer när chefen blir en app?

I Almedalen arrangerade vi ett seminarium med bland andra forskaren Carl Frey och roboten Dr Pepper. Därutöver har vi arrangerat rundabordssamtal med arbetslivsforskare, diskuterat matchning tillsammans med Arbetsförmedlingen, medverkat i OpenHack Malmö, gett ut rapporter och stått på scenen som föreläsare och samtalsledare.

Inför 2017 laddar vi för än fler samtal, samarbeten och tankar om hur vi tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar för schyssta villkor och ett hållbart arbetsliv över tid. Och på min önskelista står att vi gör det tillsammans med dig!

Vi ses,

Ann-Therese Enarsson
VD Futurion