Har du World of Warcraft på ditt CV?

Grattis – då är du troligen bra på att lösa problem och att komma på ovanliga eller nya idéer!

Nytänkande är en framtidens färdigheter enligt forskningen. Tyvärr är inte Socialverkets annons på riktigt.
Inte än i alla fall. Men vi på Futurion tycker att fler arbetsgivare borde ha med spelerfarenhet i sina platsannonser. För i framtidens alltmer digitaliserade och automatiserade arbetsliv kommer många genuint mänskliga färdigheter att bli allt viktigare.

För att inspirera både spelare och arbetsgivare till att tänka nytt har vi, tillsammans med Sverok, tagit fram en enkel guide som beskriver vilka typer av färdigheter olika populära spel ger:

Tillsammans med Sverok bjöd Futurion in lärare, arbetsgivare och rekryterare till gamingcentret Inferno Online för ett samtal om lärande och spel. Medverkade gjorde bland andra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, Ann-Therese Enarsson, vd Futurion och Alexander Hallberg, ordförande i Sverok.

Läs mer!

Vill du läsa mer om framtidens färdigheter? Läs rapporten Framtidens färdigheter – i ett digitaliserat arbetsliv.  Om maskinerna både kan lära sig själva, och att tänka och att känna – vad blir då kvar för oss människor?

Den här rapporten är en sammanställning av vad forskningen säger om automatisering och unikt mänskliga färdigheter. På en alltmer digitaliserad och automatiserad arbetsmarknad blir det viktigare att vi är flexibla och ständigt lär nytt, än att försöka hitta utbildningar som ska leda till jobb som ännu inte finns. Lära behöver vi göra hela livet – både i skolan, på jobbet och på fritiden. I rapporten ges ett par fingervisningar om vad det är som vi bör satsa på.