Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Så knäckte vi koden! – om studenters digitala lösningar på integration, talangjakt och matchning på svensk arbetsmarknad

31 mars, 2017, 10:00 - 11:30

Å ena sidan hittar inte företag rätt kompetens. Å andra sidan har många unga och nyanlända svårt att hitta vägen in på arbetsmarknaden.  Hur kan vi knäcka koden för att matcha kompetens och behov? Futurion bjuder in till samtal om hackathons som metod för förändring och vilka lösningar studenter själva ser på framtidens utmaningar.

Första helgen i december 2016 medverkade Futurion på OpenHack – coding for Humanity på Ideon i Lund. Där hade 100 studenter samlats för att under 48 timmar koda fram nya lösningar på dagens stora utmaningar.

Nu planeras flera OpenHack – coding for a new labour market under det kommande året.

Hur kan smarta digitala lösningar möta en arbetsmarknad där var fjärde ung europé står utan jobb och där många unga människor som flyr eller invandrar till Europa står utanför arbetsmarknaden. Trots att de kanske många gånger har den kompetens som företag letar efter? Hur kan vi få till en bättre fungerande talangjakt?

Futurion bjuder tillsammans med OpenHack och Ingenjörer utan gränser in till en uppföljning och presentation av hur studenterna knäckte koden. Samtidigt presenterar vi tillsammans med Arbetsförmedlingens Innovationscenter hur Hackathon fungerar som arbetsmetod och ett sätt att öka innovationskraften i små och stora organisationer.

Medverkar gör bland andra 

Madeleine Sernehov projektledare OpenHack2016 – coding for humanity
Lukas Leander, Ingenjörer utan gränser
OIle Lundin, Arbetsförmedlingens Digitala Innovationscenter
Jonas Södergren, Produktansvarig matchning Arbetsförmedlingens avdelning Digitala tjänster

Seminariet inleds med att Viktor Axelsson, Nikita Gureev, Thanh Trung Hoang och Sebastian Jonasson ur det segrande teamet Job-sweeper från OpenHack2016 presenterar sina tankar och idéer

Samtalsledare: Per Lagerström, kommunikationsansvarig Futurion

Frukost serveras från kl 08.00

Anmäl dig här

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

Detaljer

Datum:
31 mars, 2017
Tid:
10:00 - 11:30

Plats

Urban Deli
Sveavägen 44
Stockholm, 11134 Sverige
+ Google Map