Vad menar vi med digital kompetens? Vad är behovet och hur bråttom är det? Och framför allt – vilka problem och utmaningar är det vi behöver lösa? Klicka på bilden och ladda ner ditt eget exemplar av vår guide. 

Med vår guide vill vi göra det lättare att hitta svar på vad som behöver göras, när det behövs och vem som behöver göra det. Gör en gruppövning för att identifiera de utmaningar som du och dina kollegor står inför. För att förstå hur vi fortbildar och lär oss. Tanken är att guiden ska hjälpa till i diskussionen om vad vi behöver prioritera i det digitala förändringsarbetet.

Ur innehållet:

  1. Vad är digital kompetens?
  2. Vad är behovet och hur bråttom är det?
  3. Tre steg för att förstå digital kompetens
  4. Vilka problem är det vi vill lösa? – (med konkreta workshop-övningar)
  5. Ett lärande som matchar den digitala transformationen

(Pst! Dessutom innehåller guiden mängder av referenser och länktips på aktuell forskning och statistik.)

”Så hanterar vi den digitala transformationen”
– expertsamtal om digitalisering

För dig som vill veta mer om de viktigaste strategiska frågorna och hur man i praktiken klarar den digitala transformationen. Futurion har samlat ett par experter med erfarenhet från digitaliseringsresor i både privat och offentlig verksamhet.

Ett samtal mellan Katarina Blomkvist, Uppsala universitet och projektledare Intraprenörskompassen, Christian Landgren, vd Iteam, Camilla Carlell, CRM och utvecklingschef ICA och Gunilla Dyrhage, avdelningschef Arbetsförmedlingen. Samtalsledare: Per Lagerström, Futurion.

Framtidens färdigheter
– i ett digitaliserat arbetsliv

Rapporten Framtidens färdigheter – i ett digitaliserat arbetsliv visar att det inte är någonting nytt att monotona jobb automatiseras. Historiskt har det snarare varit regel än undantag och därför är det inget som längre verkar hotande för oss. I stället är det den artificiella intelligensen, maskininlärningen och en helt ny generation robotar som nu utmanar oss. Om maskinerna både kan lära sig själva, och att tänka och att känna – vad blir då kvar för oss människor?

Den här rapporten är en sammanställning av vad forskningen säger om automatisering och unikt mänskliga färdigheter. Men den som letar efter enkla utbildningsmanualer riskerar att bli besviken. På en alltmer digitaliserad och automatiserad arbetsmarknad blir det viktigare att vi är flexibla och ständigt lär nytt, än att försöka hitta utbildningar som ska leda till jobb som ännu inte finns.

Klicka på bilden och ladda ner ett eget exemplar av rapporten.