Skip to main content

Framtidens arbetsliv och hybrida arbetssätt

By 3 december, 2021Aktuellt

Distansarbete, hybridteam, digitala nomader, gigekonomi och en globaliserad arbetsmarknad. Hur kommer framtidens arbetsliv att se ut och hur kan vi förbereda oss för ”det nya normala” redan idag? Med de frågorna inleddes spåret ‘Framtidens arbetsliv’ på Internetdagarna 2021 den 22/11 arrangerat av Svenska Nomader. Futurions vd, Ann-Therése Enarsson deltog som talare under dagen.

Deltagare och talare på spåret deltog i ett gemensamt co-labb med syfte att identifiera lösningar och tips kring hybrida arbetssätt. I hybrida team jobbar en del på plats från kontoret medan andra jobbar på distans; något som förväntas bli allt vanligare framöver och som ställer nya krav på kommunikation, samarbete och ledarskap.

Deltagarna på spåret diskuterade utmaningar och lösningar i break-out grupper och resultaten dokumenterades med hjälp av Mentimeter. Totalt var 304 personer anmälda till spåret. Följande rapport är en sammanfattning av de diskussioner och rekommendationer som uppkom under dagen kopplat till distansarbete och hybrida arbetssätt.

Ta del av all klokskap och ladda ner rapporten här!