Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad är grejen med Sverige?- hur påverkas jobb och tillväxt av en geopolitiskt osäker omvärld?

18 april, 2018, 10:00 - 11:30

Sverige är ett öppet och omvärldsberoende land i en föränderlig omvärld. Samtidigt är vi snabba till omställning, trendkänsliga och uppkopplade. Men hur påverkas vår svenska arbetsmarknad och spelplan av klimatförändringar och internationella säkerhetsfrågor? Hur ska Sverige och svenska aktörer navigera i en allt mer osäker omvärld med ståltullar, hot om handelskrig och geopolitiska förskjutningar. 

Missa inte denna chans till strategisk omvärldsbevakning. Vi får lyssna på ledande experter med kunskaper från forskningsfronten, ta del av tankeväckande exempel, diskutera hur vi i Sverige påverkas på lite längre sikt.

Tillsammans med det nystartade forskningsprogrammet Mistra Geopolitics, där Futurion är en av flera stakeholder partners, bjuder vi in till ett frukostseminarium där vi lyfter blicken men också diskuterar hur långsiktiga förändringar påverkar framtidens arbetsliv.

Medverkande forskare:
Nina von Uexkull, Forskare vid Institutionen för freds- och konfliktforskning, Uppsala universitet
Kristian Skånberg, forskare och rådgivare till Mistra Geopolitics
Kalle Hallding, forskare vid Stockholm Environment Institute

Kommentarer från:
Ann-Therése Enarsson vd Futurion
Mikael Sandström, chefsekonom TCO

Samtalsledare:
Per Lagerström, Futurion
Eva Krutmeijer, Mistra Geopolitics

Frukost serveras från klockan 08.00. Samtalet pågår kl 08.30 – 09.30

Anmäl dig här!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Organisation eller företag

Specialkost eller annat som är bra för oss att veta

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat. Vid förhinder vg meddela oss så snart som möjligt på seminarium@futurion.se

Genom att anmäla mig är jag medveten om och godkänner:

1. Hantering av personuppgifter
Att Futurion AB kommer hantera de uppgifter som delas i detta formulär för att förbereda, genomföra och följa upp detta evenemang. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att mina uppgifter tas bort.

2. Nyhetsbrev, inbjudningar med mera
Att jag hamnar på Futurions utskickslista för inbjudningar till evenemang samt nyhetsbrev och information till Futurions nätverk. Jag är även införstådd i att jag när som helst har rätt att begära att bli borttagen från en eller flera av dessa listor. Detta görs genom att klicka på avregistreringslänken eller meddela info@futurion.se.

3. Specialkost
Att om jag fyller i specialkost kommer denna information att delas med restaurangen som levererar mat till evenemanget (ingen kontaktinformation kommer dock att lämnas vidare, endast namn och specialkost).

4. Fotografering
Att det under dagen kommer att tas bilder och/eller filmas. Dessa bilder och/eller film kan i vissa fall komma att publiceras online, i tryckt material och i digitalt material. Både i redaktionella sammanhang och i marknadsföring av evenemang och företaget. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att en bild eller filmsekvens på mig tas bort.

Detaljer

Datum:
18 april, 2018
Tid:
10:00 - 11:30

Arrangör

Futurion

Plats

TCO
Linnégatan 14
Stockholm, 11494
+ Google Map