Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SEMINARIUM: Har vi råd att fortsätta med 40-timmarsveckan?

22 februari, 14:00 - 15:00

Tankar om tid är en seminarieserie där vi djupdyker i arbetstidsfrågan. I detta tredje seminarium lyfter vi effekterna av arbetstidsförkortning på ekonomi och hälsa. Arbetstidsfrågan är bumerangen i arbetsmarknadsdiskussionen. Frågan tenderar att ständigt komma tillbaka. Men är det dags nu? Höga sjukskrivningstal, stress och kompetensbrist präglar flera branscher och sektorer. Samtidigt gör AI och ny teknik oss mer effektiva. Kan kortare arbetstid förbättra arbetsmarknaden och arbetslivet? Och kan dessa positiva effekter bidra till att betala den förkortning av arbetstiden som många vill se? Är förkortad arbetstid helt enkelt nödvändigt för kompetensförsörjningen och för att attrahera en ung generation som i högre grad prioriterar hälsa och balans i livet snarare än karriär. – Har vi då råd att inte korta arbetstiden?

Medverkande:

Birgitta Olsson, docent i företagsekonomi Laura Hartman, docent i nationalekonomi Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet Ann-Therese Enarsson, vd Futurion Samtalsledare: Roger Mörtvik

Tid och plats

Torsdag 22 februari, kl 14.00-15.00 (Fika serveras från kl 13.30) Adress: GT30, Grev Turegatan 30, Stockholm Anmälan till seminarium@futurion.se senast den 20 februari, meddela eventuella allergier Varmt välkommen!  

Detaljer

Datum:
22 februari
Tid:
14:00 - 15:00

Plats

Helio GT30
Grevturegatan 30
Stockholm, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://gt30.se