Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FutureFit Sweden Launch Event

17 februari, 2020, 07:00 - 08:30

Välkommen till lanseringen av FutureFit Sweden. FutureFit är ett stort utbildnings- och forskningsprojekt med fackföreningar, forskare och experter. Syftet är att anställda ska rustas med framtidens kompetens.

När och var?

17 februari 2020 08.30-09.30 Vi bjuder på vegetariska frallor, kaffe, te och juice från 08.00. TCO, Linnégatan 14, Stockholm

Innehåll

FutureFit Sweden Launch Event är ett samarbete mellan den globala innovationsstiftelsen Nesta, Google och Futurion — TCO:s och TCO-förbundens tankesmedja för framtidens arbetsliv. FutureFit Sweden är starten på en dialog med viktiga intressenter och några av de organisationer som ligger i framkant när det gäller att utforma framtidens arbete. Hyper Island, fackföreningarna Unionen, Vision och Finansförbundet samt Göteborgs universitet är med i projektet.
  • Nesta presenterar slutsatser från sin rapport Becoming FutureFit: what we know about adult learning across Europe.
  • Futurion presenterar ”Framtidssäkringsindex”. Ett årligt återkommande index om hur framtidssäkrade anställda på svensk arbetsmarknad känner sig.
  • Panelsamtal, mer information kommer längre fram.

Bakgrund

Ny teknologi stöper om arbetsmarknaden i grunden. Efterfrågan på en del arbeten kommer att minska medan de arbeten som tillkommer kräver nya färdigheter. Anställda som inte är beredda på att ställa om riskerar att hamna på efterkälken. Forskning och studier uppskattar att sannolikt påverkas mellan 9 – 52 procent av svenska arbeten, till följd av automatisering, inom de närmsta årtiondena. För att möta morgondagens snabbföränderliga arbetsmarknad prioriterar regeringar, fackföreningar och industrin för att förstå vilka färdigheter som kommer att vara efterfrågade i framtidens arbetsliv. Vilka färdigheter som kommer att vara efterfrågade i framtidens arbetsliv? Hur kan de som arbetar lära nytt och lära om och hur kan de upprätthålla motivation för livslångt lärande? FutureFit är ett unikt forskningsprojekt som använder innovativa utbildningsinsatser för att förstå vad som faktiskt fungerar. Syftet är att ge anställda de färdigheter de behöver för framtiden och förbättra och utveckla systemen för vuxenutbildning i Norden, Nederländerna och Belgien. FutureFit är ett stort utbildnings- och forskningsprojekt med fackföreningar, forskare och experter. Syftet är att anställda ska rustas med framtidens kompetens. Hyper Island, fackföreningarna Unionen, Vision och Finansförbundet samt Göteborgs universitet är med i projektet. Sedan tidigare driver också Nesta projektet Digital Frontrunners, som är ett aktivt nätverk med över 300 experter på framtidens arbetsliv, beslutsfattare och olika yrkesaktiva.

Anmälan

Fullbokat! Maila seminarium@futurion.se om du vill stå på väntelista. Ange din yrkesroll och eventuella matallergier.

Detaljer

Datum:
17 februari, 2020
Tid:
07:00 - 08:30

Plats

TCO
Linnégatan 14
Stockholm, 11494
+ Google Map