Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dags att sadla om? – svenska folkets syn på omskolning i en tid av förändring

23 maj, 2019, 10:00 - 12:00

Många av dagens unga kommer att ha jobb som inte ens finns idag. Och de jobb som finns kvar kommer i stor utsträckning att se helt annorlunda ut och kräva nya kompetenser. Både politiker och arbetsmarknadens parter  pratar mycket om behovet av kompetensutveckling, men de undersökningar som görs visar att de flesta inte får den fortbildning som de behöver. SOM-institutet presenterar en ny studie de gjort i samverkan med Futurion om svenska folkets syn på arbetslivet med fokus på just kompetensutveckling. Vi lyssnar även på Olivia Chapman från den brittiska tankesmedjan Nesta som berättar om ett projekt om hur vi rustar oss för att klara de ökande kraven på digital kompetens i arbetslivet. Program Inledning  – Behovet av ständig kompetensutveckling i ett rörligt och rörigt arbetsliv Ann-Therese Enarsson, vd Futurion Hur ser svenska folket på behovet av omskolning och kompetensutveckling? Anders Carlander , forskare SOM-institutet, Göteborgs universitet Carl Melin, forskningsledare Futurion What are the future digital skills that we need – and how do we get them? Olivia Chapman, Policy and Programme Manager, Digital Frontrunners, Nesta introduces a new initiative on identifying learning interventions that works Alla behöver kompetensutveckling – men vems är ansvaret? Avslutande kommentarer från arbetsmarknadens parter Fredrik von Essen, näringspolitisk expert IT- och Telekomföretagen Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef, Unionen Samtalsledare: Per Lagerström, Futurion   Anmäl dig här!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Organisation eller företag (obligatorisk)

  Din roll eller titel (obligatorisk)

  Specialkost eller annat som är bra för oss att veta

  Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat. Vid förhinder vg meddela oss så snart som möjligt på seminarium@futurion.se

  Genom att anmäla mig är jag medveten om och godkänner:

  1. Hantering av personuppgifter
  Att Futurion AB kommer hantera de uppgifter som delas i detta formulär för att förbereda, genomföra och följa upp detta evenemang. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att mina uppgifter tas bort.

  2. Nyhetsbrev, inbjudningar med mera
  Att jag hamnar på Futurions utskickslista för inbjudningar till evenemang samt nyhetsbrev och information till Futurions nätverk. Jag är även införstådd i att jag när som helst har rätt att begära att bli borttagen från en eller flera av dessa listor. Detta görs genom att klicka på avregistreringslänken eller meddela info@futurion.se.

  3. Specialkost
  Att om jag fyller i specialkost kommer denna information att delas med restaurangen som levererar mat till evenemanget (ingen kontaktinformation kommer dock att lämnas vidare, endast namn och specialkost).

  4. Fotografering
  Att det under dagen kommer att tas bilder och/eller filmas. Dessa bilder och/eller film kan i vissa fall komma att publiceras online, i tryckt material och i digitalt material. Både i redaktionella sammanhang och i marknadsföring av evenemang och företaget. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att en bild eller filmsekvens på mig tas bort.

  Detaljer

  Datum:
  23 maj, 2019
  Tid:
  10:00 - 12:00
  Evenemang Taggar:
  , , , , ,

  Arrangör

  Futurion

  Plats

  Helio GT30
  Grevturegatan 30
  Stockholm, Sverige
  + Google Map
  Webbplats:
  http://gt30.se