Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dags att sadla om? – svenska folkets syn på omskolning i en tid av förändring

23 maj, 2019, 10:00 - 12:00

Många av dagens unga kommer att ha jobb som inte ens finns idag. Och de jobb som finns kvar kommer i stor utsträckning att se helt annorlunda ut och kräva nya kompetenser. Både politiker och arbetsmarknadens parter  pratar mycket om behovet av kompetensutveckling, men de undersökningar som görs visar att de flesta inte får den fortbildning som de behöver.

SOM-institutet presenterar en ny studie de gjort i samverkan med Futurion om svenska folkets syn på arbetslivet med fokus på just kompetensutveckling. Vi lyssnar även på Olivia Chapman från den brittiska tankesmedjan Nesta som berättar om ett projekt om hur vi rustar oss för att klara de ökande kraven på digital kompetens i arbetslivet.

Program
Inledning  – Behovet av ständig kompetensutveckling i ett rörligt och rörigt arbetsliv
Ann-Therese Enarsson, vd Futurion

Hur ser svenska folket på behovet av omskolning och kompetensutveckling?
Anders Carlander , forskare SOM-institutet, Göteborgs universitet
Carl Melin, forskningsledare Futurion

What are the future digital skills that we need – and how do we get them?
Olivia Chapman, Policy and Programme Manager, Digital Frontrunners, Nesta introduces a new initiative on identifying learning interventions that works

Alla behöver kompetensutveckling – men vems är ansvaret?
Avslutande kommentarer från arbetsmarknadens parter
Fredrik von Essen, näringspolitisk expert IT- och Telekomföretagen
Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef, Unionen

Samtalsledare: Per Lagerström, Futurion

 

Anmäl dig här!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Organisation eller företag (obligatorisk)

Din roll eller titel (obligatorisk)

Specialkost eller annat som är bra för oss att veta

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat. Vid förhinder vg meddela oss så snart som möjligt på seminarium@futurion.se

Genom att anmäla mig är jag medveten om och godkänner:

1. Hantering av personuppgifter
Att Futurion AB kommer hantera de uppgifter som delas i detta formulär för att förbereda, genomföra och följa upp detta evenemang. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att mina uppgifter tas bort.

2. Nyhetsbrev, inbjudningar med mera
Att jag hamnar på Futurions utskickslista för inbjudningar till evenemang samt nyhetsbrev och information till Futurions nätverk. Jag är även införstådd i att jag när som helst har rätt att begära att bli borttagen från en eller flera av dessa listor. Detta görs genom att klicka på avregistreringslänken eller meddela info@futurion.se.

3. Specialkost
Att om jag fyller i specialkost kommer denna information att delas med restaurangen som levererar mat till evenemanget (ingen kontaktinformation kommer dock att lämnas vidare, endast namn och specialkost).

4. Fotografering
Att det under dagen kommer att tas bilder och/eller filmas. Dessa bilder och/eller film kan i vissa fall komma att publiceras online, i tryckt material och i digitalt material. Både i redaktionella sammanhang och i marknadsföring av evenemang och företaget. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att en bild eller filmsekvens på mig tas bort.

Detaljer

Datum:
23 maj, 2019
Tid:
10:00 - 12:00
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Arrangör

Futurion

Plats

Helio GT30
Grevturegatan 30
Stockholm, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://gt30.se