Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Teknikfälla eller innovationsmotor – klarar arbetsmarknaden och demokratin automatiseringen?

11 september, 13:00 - 16:00

Teknikskiften har alltid inneburit stora påfrestningar för samhället. Om vi i Sverige ska behålla vårt välstånd, vår jämlikhet och vår goda innovationsförmåga blir vår förmåga att hantera den snabba utvecklingen som vi nu upplever helt avgörande.

I sin nya bok The Technology Trap analyserar Carl Benedikt Frey, en av världens ledande experter på automation och arbetsmarknad, hur olika länder har hanterat historiska teknikskiften och vilken effekt tekniksprången har haft på välstånd och ekonomisk utveckling.

Avgörande genom historien har varit hur teknikens framgångar har fördelats i befolkningen. Carl Benedikt Frey menar att vi åter står inför stora utmaningar, men att det finns lösningar.

Futurion bjuder in till ett samtal om hur vi i Sverige kan hantera automatiseringens utmaningar.

Medverkar gör bland andra Ibrahim Baylan, närings- och innovationsminister, Carl Benedikt Frey, Oxford Martin Citi Fellow vid Oxford University, Mia Odabas, samtalsledare, Carl Melin, forskningsledare Futurion ochAnn-Therese Enarsson, vd Futurion

Anmäl dig här:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Organisation eller företag (obligatorisk)

Din roll eller titel (obligatorisk)

Specialkost eller annat som är bra för oss att veta

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat. Vid förhinder vg meddela oss så snart som möjligt på seminarium@futurion.se

Genom att anmäla mig är jag medveten om och godkänner:

1. Hantering av personuppgifter
Att Futurion AB kommer hantera de uppgifter som delas i detta formulär för att förbereda, genomföra och följa upp detta evenemang. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att mina uppgifter tas bort.

2. Nyhetsbrev, inbjudningar med mera
Att jag hamnar på Futurions utskickslista för inbjudningar till evenemang samt nyhetsbrev och information till Futurions nätverk. Jag är även införstådd i att jag när som helst har rätt att begära att bli borttagen från en eller flera av dessa listor. Detta görs genom att klicka på avregistreringslänken eller meddela info@futurion.se.

3. Specialkost
Att om jag fyller i specialkost kommer denna information att delas med restaurangen som levererar mat till evenemanget (ingen kontaktinformation kommer dock att lämnas vidare, endast namn och specialkost).

4. Fotografering
Att det under dagen kommer att tas bilder och/eller filmas. Dessa bilder och/eller film kan i vissa fall komma att publiceras online, i tryckt material och i digitalt material. Både i redaktionella sammanhang och i marknadsföring av evenemang och företaget. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att en bild eller filmsekvens på mig tas bort.

Detaljer

Datum:
11 september
Tid:
13:00 - 16:00

Arrangör

Futurion

Plats

Tekniska Museet
Museivägen 7
Stockholm,
+ Google Map