Skip to main content

Futurion startar samarbete med Institute for the Future

By 5 maj, 2016april 30th, 2020Okategoriserade

Vilka är de stora utmaningarna och trenderna tio år framåt i tiden? Tankesmedjan Futurion inleder ett samarbete med det amerikanska Institute for the Future inom ramen för programmet 10- Year Forecast för att skapa en bättre beredskap för att identifiera framtida utmaningar som rör arbetsmarknaden och samhället i stort.

Det Kalifornienbaserade Institute for the Future (IFTF) är en icke vinstdrivande organisation som i mer än 45 år har tagit fram analyser och framtidsprognoser för att hjälpa företag, organisationer och myndigheter världen över att hitta de frågor som är långsiktigt strategiskt viktiga att arbeta med.

Samarbetet mellan IFTF och tankesmedjan Futurion blir unikt i Sverige och VD Ann-Therese Enarsson hoppas att det kommer att bidra med nya perspektiv på den svenska debatten.
– Många av de trender som vi ser i dag såsom digitalisering och urbanisering är globala. För oss på Futurion är det viktigt att förstå hur denna utveckling kan komma att påverka den svenska arbetsmarknaden.

Genom att vara en del av 10-Year Forecast programmet får Futurion tillgång till unika rapporter och dessutom möjlighet att delta i IFTFs Workable Future Lab.
– Vi ser samarbetet med IFTF som en inspirationskälla att ösa användbar kunskap ur, säger Ann-Therese Enarsson. Vår uppgift blir att sätta in dessa globala spaningar och prognoser i ett svenskt sammanhang. Allt Futurion gör måste ha en svensk relevans.

Sean Ness, Business Development Director på IFTF, gläds över samarbetet:
– Vi är mycket glada över att få Futurion som medlem i IFTFs Ten-Year-Forecast program och vårt globala nätverk av organisationer som tillsammans arbetar för att bättre förstå dilemman och utmaningar de kommande tio åren.

– Futurion bidrar med ett unikt svenskt perspektiv och vi ser fram att tillsammans kunna lyfta fram lösningar för en fungerande framtid.

Per Lagerström
Kommunikationsansvarig
+46709568847
per.lagerstrom@futurion.se

Futurion AB ägs av TCO och dess medlemsförbund och är en fristående tankesmedja med fokus på förutsättningarna för morgondagens arbetsliv.