Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Var går gränsen? – det digitala arbetslivets effekter på livsbalansen

24 januari, 2018, 08:00 - 09:30

Det digitaliserade och gränslösa arbetet innebär både utmaningar och möjligheter. Ökad flexibilitet, men också ökad risk för stress och mindre tid för avkoppling. Vi ser hur de gränser som en gång i tiden skiljde jobb och fritid åt delvis har lösts upp. Jobbet inkräktar på fritiden, samtidigt som vi kollar Facebook på jobbet.

Men vad i arbetets innehåll är det egentligen som påverkar vår hälsa och arbetsmiljö?

Futurion bjuder in till en peak preview av preliminära resultat från en unik och pågående forskningsstudie. Det är Karolinska Institutet, Lunds universitet och Karlstads universitet, som i samarbete med tre stora arbetsgivare, studerar vilka strategier anställda använder för att hantera de krav på och möjligheter att vara tillgänglig för både arbete och familj. Dessutom studeras hur den digitala tekniken påverkar familjelivet.

Kanske tillmäter vi digitaliseringen en större betydelse än den egentligen har?

Seminariet inleds med ett modererat samtal där Kristina Palm, teknologie doktor och forskare på Karolinska Institutet, Ann Bergman, professor i arbetsvetenskap vid Karlstads universitet, tillsammans med Calle Rosengren, Universitetslektor i Ergonomi och aerosolteknologi vid Lunds universitet, presenterar den pågående studien och preliminära resultat.

Hur ska fack- och arbetsgivare tänka kring framtidens arbete och arbetsmiljö, utifrån de resultat som kommer fram i undersökningen? Samtal och reflektioner från

Andreas Beckman, HR Manager på Valmet AB

Stefan Sandberg, platschef Södra Cell

Christina Sanders, Health & Engagement Director på AstraZeneca

Daniel Gullstrand, utredare Unionen

Ann-Therese Enarsson, vd Futurion

Moderator: Per Lagerström, Futurion

Anmäl dig här:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Organisation eller företag

Specialkost eller annat som är bra för oss att veta

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat. Vid förhinder vg meddela oss så snart som möjligt på seminarium@futurion.se

 

Detaljer

Datum:
24 januari, 2018
Tid:
08:00 - 09:30

Arrangör

Futurion

Plats

Urban Deli
Sveavägen 44
Stockholm, 11134 Sverige
+ Google Map