Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Skev självbild – självuppfyllande profetia? – så påverkar debattklimat och mediebild våra strategiska framtidsval

28 augusti, 14:00 - 15:30

Evenemang Navigation

Svensk ekonomi går bättre än på flera decennier. Sysselsättningsökningen är störst bland utlandsfödda där sysselsättningsgraden är den högsta sedan 2005. Trots de senaste årens stora migration.

Vare sig regeringen eller oppositionen talar dock så mycket om det som går bra och mediebilden är vanligen den att Sverige har stora problem.

Frågan är vad en dyster och mörk nulägesbild – trots att läget egentligen ser ljust ut – gör med vår bild av framtiden och strategiska framtidsval?

Tankesmedjan Futurion bjuder in till ett seminarium om dessa frågor där Marcus Weissenbilder, biträdande undersökningsledare på SOM-institutet vid Göteborgs Universitet, presenterar färska resultat från en undersökning om Svenska folkets syn på jobb, teknikutveckling och framtid, som Futurion låtit göra i samarbete med SOM-institutet

Därefter ett panelsamtal mellan
Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter
Carl Melin, forskningsledare Futurion
Ulrika Andersson, docent och medieforskare vid SOM-institutet

Samtalet leds av Ann-Therése Enarsson, vd Futurion

Anmäl dig här:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Organisation eller företag

Din roll eller titel

Specialkost eller annat som är bra för oss att veta

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat. Vid förhinder vg meddela oss så snart som möjligt på seminarium@futurion.se

Genom att anmäla mig är jag medveten om och godkänner:

1. Hantering av personuppgifter
Att Futurion AB kommer hantera de uppgifter som delas i detta formulär för att förbereda, genomföra och följa upp detta evenemang. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att mina uppgifter tas bort.

2. Nyhetsbrev, inbjudningar med mera
Att jag hamnar på Futurions utskickslista för inbjudningar till evenemang samt nyhetsbrev och information till Futurions nätverk. Jag är även införstådd i att jag när som helst har rätt att begära att bli borttagen från en eller flera av dessa listor. Detta görs genom att klicka på avregistreringslänken eller meddela info@futurion.se.

3. Specialkost
Att om jag fyller i specialkost kommer denna information att delas med restaurangen som levererar mat till evenemanget (ingen kontaktinformation kommer dock att lämnas vidare, endast namn och specialkost).

4. Fotografering
Att det under dagen kommer att tas bilder och/eller filmas. Dessa bilder och/eller film kan i vissa fall komma att publiceras online, i tryckt material och i digitalt material. Både i redaktionella sammanhang och i marknadsföring av evenemang och företaget. Jag är även införstådd i att jag genom att meddela info@futurion.se när som helst kan begära att en bild eller filmsekvens på mig tas bort.

 

Detaljer

Datum:
28 augusti
Tid:
14:00 - 15:30

Arrangör

Futurion

Plats

Summit GT 30
Grevturegatan 30
Stockholm, Sverige
+ Google Map